Mensen maken zuid

Organisatie

De aanvragen die het Fonds voor Zuid ontvangt, worden beoordeeld door het buurtcomité van Fonds voor Zuid. Dit buurtcomité bestaat uit 11 personen, die wonen of werken in verschillende buurten van Amsterdam Zuid. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën. De vergaderingen van het buurtcomité worden voorgezeten door de lokale coördinator Maud van Fonds voor Zuid.

 

Onze buurtcomité leden en waarom zij met plezier zich inzetten voor Fonds voor Zuid

Camille – De Pijp

Fondsenwerver bij KWF en hardlooptrainer in Zuid (Beatrixpark/Amstelpark/Martin Luther Kingpark/Gijsbrecht van Aemstelpark)

Wat vind je van Fonds voor Zuid en waarom zit je in het buurtcomité? Het is goed dat er laagdrempelige mogelijkheid is om voor mooie, verbindende, inspirerende initiatieven van mensen die wonen en werken in Zuid een (bescheiden) financiële bijdrage te verkrijgen die net het verschil kan maken of een project door kan gaan of niet. Ik werk daar graag aan mee.

 

Caroline – De Pijp

Trend-Strategisch Advies geven en Kunst maken (meestal 3D)

“Dat mensen de buurt (kunnen) maken daar geloof ik in. En dat daar behoefte aan is. Door het beoordelen van aanvragen voor het Fonds voor Zuid kom ik initiatieven tegen in de buurt die ik wellicht anders zou missen. Er zijn veel leuke plannen voor Zuid en er gebeurt veel moois, ik ben blij dat we daar met het fonds aan kunnen bijdragen, met financiële middelen en door het geven van advies of het leggen van verbindingen.”

 

Diemer Roodenburg – Diamantbuurt

Organisatie/zakelijk leider De Vrolijke Afval Symfonie

“Ik zie het Fonds voor Zuid als springplank voor mensen met ideeën die klein willen beginnen. 

Een start mogelijk maken en zo zichzelf kunnen bewijzen.

Niet al te kunstzinnig, maar stimulerend voor omwonenden (iedereen). 

Liever veel kleine initiatieven stimuleren dan grote projecten financieren.

Een basis geven, ze wijzen op de mogelijkheid dat bij welslagen het project weer op onze steun kan rekenen. 

Een brug slaan tussen burger en ambtenaren van het stadsdeel Zuid. 

Het stadsdeel Zuid propageert bottum up maar dicteert top down.”

 

Henk – Rivierenbuurt

 

Leo Pijp (Noord)

Lang gewerkt in de zorg , nu gepensioneerd 

“Wil bijdrage leveren aan nóg leefbaarder maken van Zuid. Hopelijk kan dat via Fonds voor Zuid.”

 

Marc – Apollobuurt

 

Nanna – Diamantbuurt

 

Ramakrishnan – Zuidas

 

Sandrina – Rivierenbuurt

Beeldend Kunstenaar, Project en Social Media Support bij Kunstplatform

“FvZ sprak me aan omdat het fonds voor en door bewoners is, het fonds als uitgangspunt heeft verbinding maken met mensen en hun buurt, en het een laagdrempelig fonds is waar iedereen op een makkelijke manier een projectidee kan neerleggen. Ik wilde graag een maatschappelijke bijdrage leveren. Zo maken we samen de buurt mooier, sportiever, veiliger, groener of kleuriger.”

 

Marianne – Stadionbuurt

20 jaar wetenschappelijk onderzoeker en adviseur (sociologie van arbeid en organisatie), had 10 jaar een eigen bedrijf. Lid van de CultuurCommissie Stadionbuurt, dat ressorteert onder het Stadsdorp Olympia. 

“Fonds voor Zuid biedt in elke wijk in Zuid de en het niet een gevecht tussen de buurten onderling moet gaan, lijkt het me fantastisch als ook de minderbedeelde Stadionbuurt (het armste en minst gezond van Zuid!) een faire kans krijgt zich te kunnen verfraaien en vergroenen.” 

 

Initiatiefnemers:
Beheerd door: